Oddíl 3 - Vybavení

12.11.2008 13:16

Čl.14: Míč

Hra se hraje se sférickým míčem vyrobeným z pružné kůže nebo ze syntetické kůže s duší uvnitř vyrobené z gumy nebo podobného materiálu. Obvod musí mít 65-67centimetrů a vážit musí 260-280 gramů.

 

Míč, který odpovídá regulím FIVB pro volejbal má odpovídat také regulím IWRF pro rugby na vozíku. Míč musí být bílé barvy a má být nafoukaný na 7,5 liber tlaku. Výhradně rozhodčí 1 poskytuje vhodný míč.

 

Čl. 15: Zařízení časoměřičů

Stolek zapisovatelů musí být vybaven zařízením na měření času nebo zařízením k měření period hry, penalt a oddechových časů. Toto musí být oficiální zařízení časoměřičů

 

Čl.16: Perioda 40sekund

Tabule skóre má být vybavena časomírou nebo zařízením na měření periody 40 sekund k provedení útoku. Zařízení na měření 40 sekund by mělo mít zvuk/signál, který se liší od sirény časomíry.

 

Čl.17: Signalizační zařízení

Stolek zapisovatelů musí být vybaven zařízením, které zvukovým znamení signalizuje konec hrací doby, oddechové časy, žádosti o střídání a další situace vyžadující pozornost rozhodčích. Mělo by být součástí světelné tabule nebo zařízení měřící hrací dobu.

 

Čl.18: Výsledková tabule

Na hrací ploše by mělo být zařízení ukazující průběh skóre hry pro hráče a diváky. Toto zařízení může být ovládáno ručně, mechanicky nebo elektronicky. Součástí displeje může být časové zařízení.

 

Čl. 19: Šipka označující náhradní postup

Stolek zapisovatelů by měl být vybaven zařízením ukazujícím směr hry při dalším náhradním postupu, jak je podrobně uvedeno v článku 60. Toto zařízení může být ovládáno ručně, mechanicky nebo elektronicky. Může být také součástí výsledkové tabule nebo časomíry.

 

Čl.20: Zápis hry

Stolek zapisovatelů a trestná lavice mají být vybaveny zápisy k záznamu skóre hry a trestů během zápasu. Standardní zápis hry a standardní zápis trestů je stanoven IWRF.

 

Čl.21: Dresy

V každém týmu musí být všechny svrchní části dresů stejné barvy a odstínu. Cokoli oblečené pod dresem, jež je viditelné musí být stejné barvy a odstínu jako hlavní barva dresu. V každém týmu musí být všechny kalhoty stejné barvy a odstínu. Kalhoty však mohou být jiné barvy než svrchní část dresu. Cokoliv oblečené pod kalhoty a viditelné, musí být stejné barvy a odstínu jako hlavní barva dresu. Každému týmu mohou mít jednotliví hráči oblečené dlouhé nebo krátké kalhoty.

 

Všechny trika dresů mají být označené čísly mezi 1-15, 20-25, 30-35, 40-45 a 50-55 včetně na přední a zadní straně. Každý hráč z týmu musí mít jiné číslo. Číslo na přední straně musí být vlevo nahoře a musí být vysoké 10 centimetrů. Číslo na zadní straně musí být ve středu a být vysoké mezi 12 až 20 centimetrů. Obě čísla musí být viditelná po celou dobu. Čísly může být také označena zadní opěrka vozíku. Žádná jiná čísla se nesmí objevit na dresu uniformy.

 

V případě hry na IWRF sankciovaných turnajích by měl tým, který je v zápisu uveden jako první obléci světlé dresy. V případě shody dresů si je vymění domácí tým. V případě hry na neutrální půdě, by je měl vyměnit tým A.

 

Čl.22: Ochrana rukou

Hráči mohou používat jakoukoli ochranu rukou hráčů, nicméně, ta nesmí obsahovat žádný materiál, který může být rizikem pro druhé, tj. tvrdý nebo hrubý materiál.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.