Fórum

 

Zde můžete napsat své připomínky, dotazy...

Fórum

Datum
Vložil
Titulek

rugbyyy

cojéé, tady to nějak chcíplo ne :)

Datum
Vložil
Titulek

pěkné

Hezká aktualizace. Pěkné představení rozhodčích.

Datum
Vložil
Titulek

Equipment Time Out (ETO)

ahoj všichni,

jak jsem si teď všiml na lize nejsou jasná některá pravidla ani rozhodčím a tak posílám výklad k Equipmentu z fóra IWRF ( odkaz na fórum je http://iwrf.com/forums/ubbthreads.php?ubb=cfrm )


1 - rozhodčí označí hráče, který si bere ETO
2 - ohlásí ETO u časoměřičů
3 - pokud je hráč schopný do 1 minuty pokračovat ve hře, hra pokračuje bez JAKÉHOKOLIV střídání
4 - pokud hráč, který si vzal ETO musí střídat, rozhodčí povolí střídání i druhému týmu

jako ETO se považuje i potřeba hráče odejít na záchod

Datum
Vložil
Titulek

Re: Equipment Time Out (ETO)

Díky za potvrzení informací, které mám.

Datum
Vložil
Titulek

dotaz k vykladu 40/12

Odpočítávání 40 sekund má být zastaveno, ale neresetováno bod d).... . Po jakem faulu zustava míč v držení faulujicimu týmu? Tym je přeci potrestan i tím,že straci míč,nebo se pletu?

Datum
Vložil
Titulek

Re: dotaz k vykladu 40/12

Ahoj Pavle, koukal jsem na to, je tam napsaný přímo útočný faul a ten má za následek vždy ztrátu míče..někde je háček. Kdyby to byl jakýkoliv faul, například technický, tak to ztráta míče není. Ještě zkusím najít, jestli se nejedná o nějákou výjmečnou situaci, ale nic mě nenapadá.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: dotaz k vykladu 40/12

možna kontakt před hvizdem,ale to se ještě nezačlo odpočitavani,tak samo 1m od vyhazujiciho. No fakt to chce ty pravidla znovu přečist,jdu na to :-)

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Re: dotaz k vykladu 40/12

Kontakt před hvizdem ne, ten má v případě (když se ho dopustí hráč týmu který má míč k vhazování + po předešlém napomenutí) také za následek ztrátu míče a hlavně se neodpočítává :). A jeden metr taky ne - to se taky dělí a je to stejný jako jiný podobný fauly, tedy buď ztráta nebo minuta vyloučení.

Projel jsem pravidla a nic jsem nenašel. Je možný že je špatný překlad, ale nemyslim si. Ten bod d) je tedy vlastně k ničemu, jestli se skutečně jedná o útočný faul. Zeptáme se na vyšších místech (jestli tam třeba nemá být ten technický faul).

Datum
Vložil
Titulek

Re: dotaz k vykladu 40/12

V případě prvního varování při kontaktu před hvizdem, jedná-li se o varování pro útočníky, zůstává jim nadále míč v držení. A v případě technického faulu hráčem nebo někým na střídačce dochází k vyloučení hráče ať se jedná o obránce nebo útočníka, ale míč zůstává v držení nadále stejnému týmu. Dopustí-li se technické chyby útočící tým (např. špatné střídání, překročení bodového součtu 8b.), je jeden z hráčů vyloučen, ale míč zůstává nadále útočníkům. V těchto nejnovějších pravidlech tu větu vypustili a je tam jen napsáno, že trestem za technický faul je vyloučení. Není tam nic o ztrátě míče, tedy k ní nedochází. V minulých pravidlech bylo jednoznačně psáno, že míč v případě technického faulu útočícího týmu, zůstává v držení útočníkům.
Lenka

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: dotaz k vykladu 40/12

nemělo by tam být v tom bodu d) spíš místo:Útočného faulu při němž tým znovu získává do držení míč, spíš: Technický faul při němž tým znovu získává do držení míč.

1 | 2 >>

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.